Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do nadzienia użyłam białego i czarnego ryżu, dobrze też sprawdzą się gotowe mieszanki kasz
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 173
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 673
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 173
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 673
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, papryczkę chili drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić razem na oliwie. Dodać wędzoną paprykę i koncentrat pomidorowy, smażyć jeszcze przez 2-3 minuty.
W misce wymieszać oba rodzaje ryżu, dodać podsmażoną cebulę. Z gałązek tymianku oderwać listki, dodać do farszu. Parmezan zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, połowę odłożyć, resztę wsypać do ryżu.
Paprykę umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż i usunąć gniazda nasienne, nadziać farszem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Papryki ułożyć na blasze do pieczenia, skropić lekko oliwą. Piec 15-20 minut. U pieczone papryki posypać pozostałym parmezanem.