Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu papryka wypełniona farszem bogatym w dobroczynne składniki.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1072
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1072
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek i rozdrobnionego tuńczyka z puszki. Smażymy do momentu aż czosnek się przyrumieni.
Dodajemy mrożony szpinak i dusimy 3-4 minuty od momentu rozmrożenia liści na patelni. Obficie doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na koniec do farszu dodajemy ugotowaną kaszę i dokładnie mieszamy.
Z papryk ścinamy wierzch i usuwamy gniazda nasienne. Napełniamy farszem szpinakowym . Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego na dno którego wlewamy około 100 ml wody. Potrawę pieczemy pod przykryciem około 30 minut w 200 stopniach z termoobiegiem. Smacznego :)