Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka marynowana do słoików"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
55 min • Słoik 65 kcal • Koszt słoika ok. 4 zł • Przepis na 3 słoiki
Paprykę myję, osuszam (może być czerwona lub w różnych kolorach), kroję w paski i zasypuję solą. Odstawiam na godzinę. Cebulę kroję w ćwierćkrążki, solę i również odstawiam na godzinę.
Gotuję wodę z octem i miodem. Dodaję liście laurowe i ziele angielskie. Do tak przygotowanej zalewy wrzucam paprykę i cebulę. Gotuję około 15 minut.
Gorącą sałatkę wkładam do słoików, dolewam zalewy. Na koniec do każdego słoika wlewam po łyżce oleju. Mocno dokręcam zakrętki.
Słoiki odwracam do góry dnem. Nie pasteryzuję.
<strong>Anna Pawlik z Radomia</strong>Źródło: Kobieta i życie