Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 68
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 68
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Składniki
Papryki wydrążyć,mięso mielone i poszatkowane cebule podsmażyć na złoto na odrobinie oleju ,wystudzić i zemleć w maszynce lub malakserze, dodać paprykę w proszku,chili,jajka,pieprz,sól,3 woreczki ugotowanego ryżu i mąkę pszenną-wymieszać wszystko ręcznie,następnie napełniać wydrążone papryki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu i podlać bulionem (ok.0.75l.)(2 kostki rosołowe- wołowe rozp.w gotowanej wodzie) .Dusić ok 2 godz. w piekarniku w temp.ok.150st. co jakiś czas podlewając bulionem z papryki.Sos pomidorowy: wywar z duszenia papryk(bulion) zagotować z przyprawami i przecierem pomidorowym,dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną ze 100ml zimnej wody i wlać do wywaru .Zagotować chwilę .