Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka nadziewana kaszą kuskus"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 151
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 151
Składniki
Idealna przekąska dla gości
Nagrzej piekarnik do ok. 180°C. Kaszę wsyp do miseczki i zalej gorącą wodą lub bulionem tak, aby płyn sięgał mniej więcej 1 cm ponad poziom kaszy, odstaw na 5 min pod przykryciem.
Sparz i obierz pomidor, pokrój, pokrój też fetę i oliwki, dodaj do kaszy i wymieszaj, dopraw. Papryki rozkrój na pół wzdłuż, wytnij gniazda nasienne.
Nadziej papryki kaszą z dodatkami, posyp startym serem. Ułóż je w natłuszczonym naczyniu lub formie do zapiekania i zapiekaj ok. 15-20 min. Podaj na ciepło.Źródło: Świat kobiety