Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka z twarożkiem"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Składniki
Bryndzę oraz twaróg rozdrobnij widelcem lub przepuść przez maszynkę (fetę rozgnieć widelcem). Następnie sery przełóż do miski i utrzyj z masłem, bazylią, solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz majonezem na jednolitą masę.
Papryki umyj, odkrój szypułki, a następnie usuń gniazda nasienne. Opłucz jeszcze każdą paprykę pod strumieniem bieżącej wody i ustaw je na ściereczce, aby woda wypłynęła.
Każdą paprykę do połowy wypełnij przygotowanym farszem, a następnie umieść po jednym jajku ugotowanym na twardo. Wypełnij do końca masą serową i wstaw na pół godziny do lodówki.
Przed podaniem pokrój papryki na grube plastry i układaj na dużych talerzach tak, aby utworzyły różnokolorowy wachlarz. Posyp je jeszcze siekaną zieleniną i podawaj jako przekąskę lub na kolację z chlebem razowym albo pieczywem tostowym.
Farsz możesz wzbogacić także pokrojonym w drobną kostkę ogórkiem konserwowym, kukurydzą oraz drobno siekaną cebulą.
45 minut, Porcja: 395 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie