Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paprykarz z karpia"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Składniki
Karpia sprawić, umyć, podzielić na dzwonka, przekroić je na pół, nasolić. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kawałki, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, obraną cebulę posiekać w drobna kostkę.
W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić ją. Zdjąć naczynie z ognia, wsypać paprykę w proszku i dokładnie wymieszać. Ponownie postawić na ogniu, dolać ok.1/2 szklanki wody, dodać zielona paprykę, pomidora, liście bobkowe, majeranek, posolić i popieprzyć. Gotować na wolnym ogniu, aż jarzyny będą bardzo miękkie. Dodać lekko osoloną, wymieszaną z mąką śmietanę, zagotować, dołożyć kawałki ryby i dusić ok.10-15 min., czasami potrząsając garnkiem. Podawać z kluseczkami.Źródło: INTERIA.PL