Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone, faszerowane mięsem mielonym z ryżem i kurkami papryki.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją. Mięso i kurki podsmażamy na 2 łyżkach oleju do przyrumienienia. Podsmażone mięso studzimy. Do ostudzonego mięsa dodajemy ryż i połowę startego sera.
Z papryk odcinamy górną część, wycinamy gniazda nasienne. Górnych części papryk nie wyrzucamy.
Papryki faszerujemy i układamy je w naczyniu żaroodpornym, obok układamy odcięte góry z papryk, na dno wlewamy odrobinę wody.
Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni Celsjusza i pieczemy około 60 minut.
Po 50 minutach pieczenia, papryki posypujemy pozostałym serem.
Upieczone papryki przykrywamy odciętymi górami.
Podajemy gorące. Smacznego!!!