Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parfait miodowo-migdałowe z carpaccio z kiwi"
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1637
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 88
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1637
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 91
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 88
Składniki
Porcja na 4 osoby. Czas przygotowania: 40 minut + mrożenie.
Podgrzej miód z wodą do 120°C (sprawdź temperaturę termometrem kuchennym). Ubijaj białka jajek, dolewając do nich stopniowo syrop z miodu. Żółtka utrzyj z cukrem i śmietanką, aż masa uzyska puszystą konsystencję.
Wymieszaj ją delikatnie z białkami, żeby nie straciła puszystości. Stopniowo dodaj posiekane migdały. Masę wlej do formy lub kilku mniejszych foremek i wstaw do zamrażalnika, aż stężeje. Pokrój kiwi na cienkie plasterki ok. 1 mm.
Parfait podawaj na carpaccio z kiwi, które przełamie słodycz miodu. Możesz je udekorować migdałami.Źródło: Twój Styl