Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parówki w karkówce"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 415
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 415
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Plastry karkówki umyj, osusz, rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron przyprawą do karkówki. Wstaw na godzinę do lodówki.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Parówki obierz ze skórki, przekrój na pół.
Na każdym plastrze karkówki ułóż porcję cebulki, przykryj ją plasterkiem sera żółtego, na nim ułóż połówkę parówki. Dość ciasno zwiń, formując roladkę (ew. zepnij wykałaczkami).
Jajko roztrzep ze szczyptą soli i pieprzu. Roladki panieruj w jajku i bułce tartej. Olej rozgrzej w rondelku, włóż roladki, smaż ok. 10 minut ze wszystkich stron. Podlej wodą, duś do miękkości.
<strong>Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 2,30 zł.</strong>
Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie