Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parówki z warzywami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Obierz cebulę, pokrój ją w piórka. Parówki lekko, ukośnie natnij. W głębokiej patelni rozgrzej olej i podsmaż parówki oraz cebulę. Po kilku minutach smażenia, wyjmij parówki z patelni i odłóż na talerz.
Na patelnię wsyp mieszanki warzywne (bez rozmrażania). Oprósz solą i pieprzem i smaż, aż warzywa będą miękkie.
Fix do potraw chińskich rozpuść w 200 ml zimnej wody, wlej do warzyw, gotuj kilka minut. Włóż parówki, podgrzej danie i przypraw.
Parówki w warzywach podaj z ryżem lub pieczywem. Zamiast parówek możesz do przyrządzenia dania użyć dowolnej kiełbasy lub resztek pieczonego mięsa z obiadu.
Przepis przysłała Katarzyna Sycik z Konina
Porcje: 6. Przygot.: 30 min. Cena: 2,10 zł. Kalorie: 196 kcal.Źródło: Bella Relaks