Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parówkowa zapiekanka"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 167
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 432
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 167
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 432
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Składniki
Pomidor polej wrzątkiem, obierz ze skórki, przekrój, usuń pestki. Miąższ pokrój na małe kawałki. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj.
Pomidor włóż do rondla, podgrzewaj, aż puści sok, dołóż cebulę i czosnek. Dopraw do smaku. Duś, aż pomidor się rozpadnie, zmiksuj i wymieszaj z koncentratem.
Parówki przekrój w poprzek na połowy. Natnij z każdego końca na głębokość 0,5 cm. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż, aż końce zawiną się na boki.
Do masy pomidorowej dodaj ugotowaną fasolę, ewentualnie dopraw ziołami. Wymieszaj, przełóż do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu rozłóż podsmażone parówki. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut w 170°C. Tuż przed podaniem posyp listkami natki i źdźbłami szczypiorku.Źródło: Naj