Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Parówkowe serduszka"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1736
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1736
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
Pieczarki kroję na ćwiartki, paprykę w kostkę. Pieczarki podsmażam ok. 2 min, dodaję paprykę i kukurydzę i smażę jeszcze 2–3 min. 2Z parówek zdejmuję osłonki. Każdą parówkę przecinam wzdłuż, ale tak, by z jednej strony pozostawić koniec nierozcięty (długości ok. 1,5 cm). Wywijam połówki parówek na zewnątrz. Spinam rozcięte końce wykałaczką, by powstał kształt serca.
Smażę serca ok. 2 min. z jednej strony, obracam. Wypełniam ich środki papryką z pieczarkami i kukurydzą, wbijam jajko. Nie wypłynie, gdy parówki przyciśnie się do patelni.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem i smażę serca na małym ogniu tak długo, aż białko się zetnie (stopień ścięcia zależy od upodobania). Potem posypuję środki serc startym żółtym serem, przykrywam patelnię i zestawiam z palnika na 2–3 min, aż ser się rozpuści.
Przed podaniem wyciągam wykałaczki. Serca można posypać szczypiorkiem.
15 min, porcja 310 kcal, przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie