Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Parówkowo-grzybowa zapiekanka"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 411
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 411
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Parówki pozbaw osłonek, pokrój w grubsze plasterki. Obrane czerwone cebule opłucz, osusz, a potem posiekaj w grubsze talarki lub piórka. Czosnek przeciśnij przez praskę. Możesz też obrać go z osłonek, a potem drobno posiekać.
Pieczarki umyj starannie pod bieżącą wodą (nie musisz ich obierać). Małe główki pozostaw w całości, większe przekrój na połówki lub ćwiartki.
Pomidory umyj, pokrój na ósemki. Jeśli chcesz, możesz je wcześniej sparzyć wrzątkiem, przelać zimną wodą i obrać ze skórki. Naczynie żaroodporne obłóż wiórkami dobrze schłodzonego masła.
Parówki wymieszaj z pieczarkami, cebulą, czosnkiem oraz pomidorami. Oprósz solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Zalej bulionem drobiowym (może być z kostki). Zapiekaj ok. 20 min w temp. 200 st. Jeśli chcesz, posyp zapiekankę żółty serem.
czas ok. 30 min; porcja – 380 kcal, cena 4,80 złŹródło: Świat kobiety