Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecałe 4zł/kg , nic tylko brać się do gotowania, papryka pieczona w piekarniku z farszem ryzowo-mięsnym. Pyszna.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 690
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1504
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4843
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 690
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1504
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4843
Składniki
Paprykę umyć, odciąć górne części, które posłużą za pokrywki, usunąć nasiona. Ryż ugotować, cebulkę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, chwilę podsmażyć, przełożyć do ryżu, doprawić solą, pieprzem i bazylią. Dokładnie wymieszać. Napełnić farszem paprykę lekko ugniatając, nałożyć pokrywki, przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Zapiekać 40 minut w temperaturze 40 stopni. Podałam z ziemniakami z wody i rukolą skropioną oliwą z oliwek.