Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parzony szczaw do słoików"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1748
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1748
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Sposób przygotowania znany w moim domu od pokoleń. Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa
Szczaw dobrze oczyść, oderwij łodyżki. Pokrój na ok. półtora cm kawałki. Zagotuj wodę z solą. Partiami wrzucaj szczaw (szczaw zmniejsza objętość pod wpływem temperatury). Nie gotuj go, tylko sparz, by stracił objętość.
Gorący szczaw przełóż do słoiczków, do każdego dodaj po malutkim kawałeczku smalcu lub łyżce oleju. Gorące słoiki zakręć, odstaw do góry dnem, by ostygły.
Czas przygotowania 15 min, ilość słoików po 250 ml 5, cena za słoik 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie