Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Parzybroda z białą kiełbasą"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 90
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 178
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 209
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 403
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 68
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 90
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 178
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 209
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 403
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście pokrój na kawałeczki. Warzywa (w zależności od rodzaju): oczyść, obierz, następnie opłucz. Cebulę i czosnek posiekaj, ziemniaki pokrój w kostkę, a włoszczyznę – na kawałeczki.
W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dołóż pozostałe jarzyny. Zalej je 2 litrami wody. Wrzuć ziarenka ziela angielskiego oraz listki laurowe.
Przypraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Kiełbaski potnij w ukośne plasterki. Dodaj do zupy 5 minut przed końcem gotowania. Koperek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Gotowy kapuśniaczek rozlej do talerzy. Każdą porcję posyp koperkiem.Źródło: Tina