Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasiasta przekąska"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22725
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22725
Składniki
Bakłażan umyj, pokrój go w średniej grubości plastry, a następnie osól je lekko z obu stron.
Gdy plastry bakłażana puszczą sok, opłucz je pod bieżącą wodą i lekko osusz papierowym ręcznikiem.
Następnie skrop plastry oliwą z oliwek i zgrilluj (na ruszcie lub obsmaż na patelni grillowej).
Mozzarellę i pomidory pokrój w plastry i ułóż na zmianę z grillowanym bakłażanem, tworząc długi, pasiasty wężyk.
Z oliwy, octu balsamicznego, miodu, soli i pieprzu zrób sos i polej całość. Udekoruj obficie bazylią i podaj z bagietką.Źródło: Świat kobiety