Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobniutko posiekaj. Przełóż do miseczki. Dodaj drobno posiekaną cebulę oraz szczypiorek (kilka łodyżek pozostaw do dekoracji).
Wlej majonez i wymieszaj. Przypraw pastę solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podaj udekorowaną szczypiorkiem, najlepiej z razowym pieczywem.
Pasta będzie bardziej sycąca, jeśli jajka zmielesz razem z kawałkiem zwyczajnej kiełbasy lub chudej wędzonki. Przypraw musztardą, majonezem, solą oraz pieprzem.
Możesz także wsypać trochę posiekanego szczypiorku, natki pietruszki oraz koperku. Pasta jest smaczniejsza, gdy się schłodzi.
Porcje 6. Przygot. 20 min. Cena 1,50 zł. Kalorie 158 kcal.Źródło: Bella Relaks