Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasta śledziowa po żydowsku"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Pokrój bardzo drobno śledzie, wcześniej wypłukane i dobrze odsączone na sitku. Obierz cebulę i jabłko ze skórki, drobno posiekaj. Połącz w jednej misce. Dodaj 2 łyżki majonezu, wsyp garść pokrojonych rodzynek.
Przypraw całość solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Dla smaku dodaj jeszcze kilka kropel octu winnego.
Wymieszaj, odstaw do schło dzenia do lodówki. Podawaj pastę śledziową na trójkątach z pumpernikla.Źródło: Olivia