Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasta śniadaniowa z kaszy jaglanej"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Kaszę dokładnie wypłucz w zimnej wodzie, by pozbawić ją goryczki. Możesz ją też moczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy przez 15 minut. Odstaw jeszcze na 10 minut, by doszła. Ugotowaną zmiksuj z pozostałymi składnikami na gładką masę, np. blenderem. Podawaj z chlebem, przechowuj w lodówce.
• 30 minut • dla 4 osób • cena 6 złŹródło: Show