Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasta twarogowa z tuńczykiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 829
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 829
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 168
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Tuńczyka osącz z zalewy, rozdrobnij widelcem. Pomidory osącz z oleju, pokrój na mniejsze kawałki. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Ser podziel na 3 części.
Do miseczki włóż 1/3 twarogu, dodaj tuńczyka, prażoną cebulkę, 1 łyżeczki słodkiej mielonej papryki oraz jogurt naturalny (ok. 1 łyżeczki). Zmiksuj blenderem na gładką masę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Do drugiego kawałka twarogu dodaj suszone pomidory, koncentrat pomidorowy, 1 łyżeczkę słodkiej mielonej papryki, 1 ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku oraz dwie szczypty papryki chili. Zmiksuj blenderem, aż powstanie gładka pasta bez żadnych grudek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Do ostatniego kawałka twarogu dodaj posiekane zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz 1 łyżkę jogurtu i zmiksuj blenderem. Gdyby pasta była zbyt gęsta, dodaj więcej jogurtu. Dopraw solą oraz pieprzem.
30 minut. Porcja: 200 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie