Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta z makrelą i twarożkiem"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 800
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 800
Składniki
Przygotuj pastę rybną: mięso makreli oddziel od skóry i kręgosłupa. Usuń ości. Makrelę podziel na kawałki. Koperek opłucz, osusz, posiekaj. Śmietanę wymieszaj z makrelą, chrzanem i koperkiem. Przypraw.
Przygotuj pastę twarogową: kawałki kolorowych papryk oczyść z pestek, pokrój je w kosteczkę. Dymkę oczyść, razem ze szczypiorkiem drobno posiekaj. Korniszon oraz oliwki potnij na małe kawałeczki.
Twarożek utrzyj na gładko. Ew. dodaj do niego trochę jogurtu. Wrzuć przygotowane . Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Udekoruj wg uznania. Pasty doskonale smakują z pszennym pieczywem.Źródło: Naj