Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta z pomidorami i tuńczykiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
15 min • Porcja 50 kcal • Koszt porcji ok. 0,70 zł • Przepis na 6 porcji.
Tuńczyka odcedzam i rozdrabniam widelcem. Oliwki oraz suszone pomidory kroję w drobną kostkę.
Dodaję do tuńczyka oliwki i pomidory, dokładam 3 łyżki oleju z ziołami z pomidorów.
Następnie dodaję majonez, jogurt oraz pieprz do smaku.
Jeśli chcemy, by pasta miała ostrzejszy smak, warto wzbogacić ją kilkoma pokrojonymi kaparami.
Ta pyszna pasta jest idealna na śniadanie lub rodzinną kolację. Aneta Palka ze SłupskaŹródło: Kobieta i życie