Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta z wołowiną i bakłażanem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Czosnek posiekaj drobno, wymieszaj z paprykowym ajvarem. Migdały posiekaj, upraż na suchej patelni. Zmiksuj z czosnkiem, ajvarem oraz 2 łyżkami oliwy. Powstały sos dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Czerwone cebule obierz, pokrój na ćwiartki lub na ósemki. Wołowinę opłucz, osusz, pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Połóż mięso, smaż po 2 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni. Oprósz solą i pieprzem, przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na patelnię po mięsie wrzuć cebule, smaż 5 minut. Posyp 2 łyżkami cukru, smaż 2 min. Skrop octem, przełóż do mięsa. Dopiekaj 8 minut w temp. 160 st.
Bakłażan umyj, pokrój w półplasterki. Obsmaż na 2 łyżkach oliwy, dopraw solą. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Wymieszaj z sosem. Dodaj pokrojone mięso, cebulę i półplasterki bakłażana. Ozdób bazylią.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 560 kcal, cena 7,30 zł.Źródło: Świat kobiety