Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasta ze śledzia wędzonego i marchwi"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 115
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1969
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2721
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 115
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1969
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2721
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Składniki
Umyj i obierz marchewki i pokrój w plasterki. Obierz czosnek. W rondlu zagotuj pół litra wody. Wrzucić do niej pokrojoną marchew oraz ząbek czosnku. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Po ugotowaniu odcedź marchew z czosnkiem, przelej zimną wodą i dokładnie osącz. 2. Usuń ze śledzi ości, skórę, a następnie podziel na kawałki. Zmiksuj marchewkę, śledzia i czosnek. W moździerzu rozdrobnij pieprz, dodaj go do pasty i całość dobrze wymieszaj, ugniatając widelcem. Przed podaniem przełóż pastę do glinianej miseczki. Na koniec dodaj trochę drobno posiekanego szczypiorku.Źródło: Olivia