Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki francuskie"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 699
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16844
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 133
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 699
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16844
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 133
Składniki
Szpinak rozmroź i odcedź. Ciasto francuskie rozwiń, płaty ułóż obok siebie i odstaw do rozmrożenia. Później ułóż płaty jeden na drugim i rozwałkuj cienko.
Z placka wytnij szklanką 8 kółek o śr. 7 cm. Resztki ciasta rozwałkuj, wytnij 16 kółek i powycinaj mniejszą szklanką otworki. Brzegi dużych kółek oraz obręcze posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na kółkach ułóż po 2 obręcze i umieść na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C i piecz 20 minut. Czosnek oraz jedną cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Dołóż szpinak i podduś. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. l Pieczarki oczyść i pokrój w cienkie plasterki.
Filet z indyka i gorgonzolę pokrój w kostkę. Pozostałą cebulę posiekaj, zeszklij na maśle i oprósz mąką. Dolej mleko. Dodaj szpinak, pieczarki, indyka i gorgonzolę. Mieszając, gotuj kilka minut. Wypełnij farszem gotowe ciasto francuskie.
Czas przygotowania: 60 minut 280 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień