Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TO ŚWIETNY POMYSŁ NA CIEPŁĄ KOLACJĘ. PASZTECIKI SA ŁATWE DO ZROBIENIA I WSZYSTKIM SMAKUJĄ.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
ŚMIETANĘ MIESZAMY Z DRÓŻDŻAMI, CUKREM, SOLA I GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ. DODAJEMY MĄKĘ I MASŁO, WYRABIAMY CIASTO. NA GODZINĘ WKŁADAMY DO LODÓWKI.
CIASTO ROZWAŁKOWUJEMY, KROIMY NA CIENKIE PROSTOKĄTY, OWIJAMY NIMI PARÓWKI. SMARUJEMY ROZBEŁTANYM JAJKIEM. PASZTECIKI UKŁADAMY NA WYSMAROWANEJ OLEJEM BLASZE. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180-190 st. C I PIECZEMY OK 30 MINUT. PRZED PIECZENIEM MOŻEMY POSYPAĆ PASZTECIKI SEZAMEM LUB ŁUSKANYM SŁONECZNIKIEM.