Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paszteciki z ciasta francuskiego z żurawiną"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. Podziel na paski, a każdy pasek na cztery kwadraty. W połowie kwadratów wykrój okrągły otwór. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż ciasto bez otworów, a krawędzie posmaruj rozbełtanym jajkiem. Następnie przykryj wykrojonymi kwadratami i posmaruj jajkiem. Włóż do piekarnika nagrzanego na 210° C. Piecz 20 minut do przyrumienienia. Odstaw, aby wystygły. Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Całość podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj mielone mięso, posól, dopraw pieprzem i smaż razem przez 10 minut. Zalej winem, dodaj skórkę i sok z pomarańczy. Duś wszystko przez 30 minut. Wrzuć żurawinę, duś aż zmięknie. Nadzienie rozłóż do upieczonych miseczek.Źródło: Na żywo