Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paszteciki z karkówki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 228
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 228
Składniki
Mąkę zagnieć z margaryną, żółtkami oraz szczyptą soli. Wyrób elastyczne ciasto. Mięso pokrój w kosteczkę. Cebulę oraz czosnek posiekaj i zeszklij na smalcu. Następnie dodaj mięso i smaż ok. 10 minut. Dopraw solą i majerankiem.
Ciasto rozwałkuj i powycinaj krążki. Nałóż na nie po łyżce farszu, złóż na pół i zlep brzegi. Blachę przykryj pergaminem i ułóż pierogi. Posmaruj po wierzchu rozkłóconym jajkiem, posyp kminkiem i papryką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około pół godziny w temperaturze 200 °C, aż ciasto ładnie się zarumieni.Źródło: Na żywo