Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paszteciki z żeberkami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Grzyby namocz na noc. Rano ugotuj, drobniutko pokrój (wywar zachowaj).
Wymieszaj miód z 2 łyżkami oleju, majerankiem, solą, pieprzem. Marynatą natrzyj mięso, wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Wyjmij z marynaty, obsmaż na oleju. Zalej bulionem warzywnym i gotuj ok. 40 minut (w razie potrzeby wlej wywar grzybowy). Usuń kości, mięso pokrój drobniutko.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj pokrojoną kiszoną kapustę oraz grzyby. Wlej trochę wywaru grzybowego, wsyp połowę kmin ku. Duś, aż odparuje woda. Dodaj mięso, podgrzej, przypraw farsz do smaku. Ostudź.
Ciasto rozwałkuj na dwa prostokąty. Na każdy nałóż trochę farszu, zwiń w rulon. Mocno zlep brzegi.
Posmaruj żółtkiem, posyp resztą kminku. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 20-25 minut w temp. 180°C. Wyjmij blachę. Gorące rolady pokrój w plastry.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Takie jest życie