Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki ze szpinakiem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 244
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 244
Składniki
Zrób farsz: szpinak umyj, osusz, jeśli jest mrożony, rozmroź. Usmaż na oleju, dopraw, dodaj posiekany czosnek.
Kiedy woda ze szpinaku odparuje, zdejmij z ognia.
Ciasto pokrój na prostokąty, połowę każdego z nich nakłuj widelcem.
Na nakłutą część prostokątów z ciasta nałóż szpinak, posyp pokruszonym serem feta i przykryj resztą ciasta. Sklej.
Ostrym nożem zrób nacięcia na wierzchu pasztecików. Piecz w 190°C, aż ciasto stanie się pulchne i rumiane (ok. 15 min).Źródło: Świat kobiety