Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, polecam :)
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Składniki
Cebule obrać, pokroić w krążki dać na patelnię. Do cebuli dodać masło, przyprawy tj; ziele, liść laurowy, sól według uznania, zmielony pieprz i wypłukaną wątróbkę. Patelnię przykryć i wszystko razem dusić do 15 minut. Mieszając w trakcie. Mięso zagotować z marchewką i solą w niewielkiej ilości wody. Wątróbkę i ugotowane mięso wystudzić, zmielić. Dodać namoczoną bułkę, jajka, gałkę muszkatołową i przeciśnięte ząbki czosnku. Liść laurowy należy wcześniej usunąć z wątróbki. Masę na pasztet umieścić w dwóch formach keksówkach. Piec w 180* 40-50 minut.