Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 170
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 270
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 170
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 270
Składniki
Sezam uprażyłem na suchej patelni. Pieczarki obrałem i pokroiłem w plasterki ,cebulę w kostkę ,szczypiorek posiekałem ,kapustę poszatkowałem (blanszowałem i osączyłem). Do dużej miski wbiłem jajka ,utarłem mikserem ,doprawiłem solą i pieprzem. Dolałem sherry. Wsypałem mąkę i wymieszałem. Dołożyłem pieczarki ,cebulę ,kapustę i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszałem. Łyżkę masła rozgrzałem na patelni (20 cm) włożyłem ¼ masy przełożyłem na patelnię ,lekko docisnąłem i smażyłem na średnim ogniu ok. 4 min. z jednej i 4 min. z drugiej strony. Gotowe naleśniki wstawiłem do piekarnika 50 stopni C do czasu usmażenia ostatniego. Każdy później posypałem sezamem i skropiłem sosem teriyaki.