Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patisony to dietetyczne, lekkostrawne i delikatne w smaku warzywa, zawierające jakże cenny dla zdrowia magnez, fosfor i żelazo. Doskonały duszony, nadziewany i jako dodatek do sałatek. Warto pamiętać o nim w naszym jadłospisie.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6457
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 322
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6457
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 322
Składniki
Patisony obrać i pokroić w słupki. Dodać rozgnieciony czosnek , nieco wody i dusić na małym ogniu ok.7 minut.Podlać śmietaną i dalej dusić od czasu do czasu mieszając.
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki i dodać do patisonów.
do prawie miękkich patisonów dodać wszystkie przyprawy /ilość wg uznania/ i jeszcze chwilę dusić.
Gotową potrawę nałożyć do miseczek i posypać dużą ilością posiekanej pietruszki, koperku i bazylii. Życzę SMACZNEGO!