Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pęczki fasolki szparagowej zawijane w boczek"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5390
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 84
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6438
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5390
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 84
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6438
Składniki
Fasolkę umyj, odetnij końcówki i gotuj 6 minut. Odcedź i osusz. Szalotki obierz. Połowę z nich pokrój w kostkę, a drugą połowę przekrój na pół. Gruszki umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Skrop sokiem z cytryny i wstaw do formy wysmarowanej oliwą razem z połówkami szalotek.
Fasolkę podziel na 8 części. Każdą część zawiń dokładnie w plaster boczku i ułóż na gruszkach. Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 15 minut. Następnie zdejmij folię i piecz kolejne 15 minut.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i usmaż posiekaną szalotkę. Gotowe danie posyp usmażoną cebulką, solą i pieprzem.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14