Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam ochotę na kaszę z sosem z grzybów, ale wyszło pęczotto.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 58
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 58
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Zeszkliłam na patelni pokrojoną cebulę. Potem dodałam rozmrożone podgrzybki i posiekany czosnek.
Kiedy grzyby się przyrumieniły wsypałam pęczak, postawiłam na ogień stopniowo dolewałam wodę- około szklanki przez 20 minut, co i raz mieszałam. W zależności czy ziarenka będą miękkie można regulować ilość wody. Ostatnią porcje wody zastąpiłam białym winem.
Pod sam koniec dodałam płatki parmezanu łyżkę śmietany i przyprawy i pietruszkę, wszystko wymieszałam i wyłączyłam ogień.
Smacznego :)