Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykłe pierogi, ale nie do końca... dodanie mąki pełnoziarnistej sprawia, że pierogi zyskują całkowicie nowy smak, a do tego są o wiele zdrowsze :)
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20709
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5211
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20709
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5211
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 80
Składniki
Mąki przesiać przez sitko.
Wbić jajka, dodać śmietanę i szczyptę soli. Wyrabiać ciasto najlepiej rękoma aż będzie elastyczne.
Gotowe ciasto rozwałkować, na ciasto położyć farsz z kapusty i grzybów i i wykrawać pierogi najlepiej za pomocą szklanki, następnie wyrobić ładny brzeg. Uwaga przepis na farsz znajdziecie na moim profilu "Tradycyjna kapusta z grzybami" Zapraszam: https://smaker.pl/przepis-tradycyjna-kapusta-z-grzybami,117634,pelen-brzuszek.html
Gotowe pierogi włożyć do gorącej posolonej wody i gotować przez ok.5-7 minut, do wypłynięcia pierogów.
Podawać z podsmażoną na masełku cebulką. Smacznego !!!