Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo łatwe w wykonaniu a przede wszystkim bardzo zdrowe i bez cukru ani jajek... :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Ciasto na pierogi: do mąki z solą dodawać po kilka łyżek wody (letniej) i zagniatac, ciągle dolewajac wodę, aż uzyskamy jednolite ciasto. Odłożyć, by odpoczelo -na 7-10 min.
W tym czasie przygotuj farsz. Twaróg ucierać z aromatem i miodem. -jak będzie za mało słodkie doslodzic cukrem WAN. , a jak za słodkie to dod. Więcej twarogu. .. Ciasto rozwałkować podsypujac mąka, ( na ok. 2-3mm grubości). Wykrawac szklanką koła i nakładać na środki łyżeczkę farszu, zlepic i docisnac widelcem. Gotować w osolonej wrzącej wodzie aż wypłyna. Podawać na ciepło np. Z jogurtem naturalnym lub polane miodem...SMACZNEGO! !!