Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś lubi wątróbkę i makaron to polecam to danie
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 137
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 137
Składniki
marchew ,pietruszkę ,seler obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.Wątróbkę pokrajać na kawałki
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić.6 łyżek oleju wlać na patelnię i smażyć na nim cebulę i czosnek.Dodać pokrojone warzywa i jeszcze razem chwilę smażyć.Przełożyć do garnka
Na patelni rozgrzać pozostałe 6 łyżek oleju i smażyć na nim wątróbkę,a następnie przełożyć ją do warzyw,dodać pomidory łącznie z sokiem ,listki laurowe i przyprawy .Dusić na małym ogniu około 15 minut
Makaron ugotować w osolonej wodzie ''''al dente'''',przecedzić i podawać z przygotowanym sosem .Po wierzchu posypać startym serem