Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Penne /lub świderki/ z suszonymi pomidorami
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 148
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 148
Składniki
Makaron ugotować
Suszone pomidory pokroić. Czosnek obrać i posiekać Bazylię (lub piertruszkę) opłukąć, posiekać.
Na patelni podgrzać oliwę, dodać suszone pomidory + czosnek, przyprawić pieprzem i solą. Dusić pod przykryciem 5-7 min Na koniec dodać śmietanę i smażyć jeszcze 2 min.
Ugotowany i odcedzony makaron wymieszać z zawartością patelni. Wszystko dokładnie wymieszać, wyłożyć na talerz, posypać bazylią (pietruszką) i tartym parmezanem.