Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 94
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 94
Składniki
Z połowy kostki warzywnej i odrobiny oliwy sporządzić marynatę ,natrzeć nią filety z kurczaka ,owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotować sos i makaron. Szpinak opłukać ,osączyć ,drobno pokroić. Smażyć na maśle czosnkowym 5 min. Dolać szklankę wody ,doprawić odrobiną soli ,pieprzu i cukru. Gotować 15 min. Dodać śmietanę ,oraz starty ser. Zagotować. Penne ugotować w dużej ilości osolonej wody ,osączyć. Filety z kurczaka wyjąć z lodówki i usmażyć na suchej patelni do grillowania.