Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na szybki i pyszny obiad - makaron z tuńczykiem - w pół godziny wyczarujemy przepyszne i sycące danie - serdecznie polecam :-)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Masło rozpuszczamy na patelni. W międzyczasie gotujemy makaron jak zwykle. Gdy masło się rozpuści to dorzucamy do niego odsączonego tuńczyka z puszki. Rozdrabniamy widelcem. Następnie dodajemy pół łyżeczki mielonego anyżu, tartą skórkę z cytryny. Mieszamy i chwilę dusimy. Teraz czas na śmietanę. Mieszamy i chwilę dusimy. Na końcu doprawiamy odpowiednio solą i pieprzem (tak sporo tego pieprzu polecam). Siekamy garść świeżej natki pietruszki. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię, w której tworzyliśmy sos i mieszamy wszystko razem i gotowe. Podajemy posypane świeżą natką pietruszki. Smacznego :-)