Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, proste i pyszne danie.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Do gotujacej sie wody wrzucic makaron i gotowac wg wskazowek na opakowaniu. W medzyczasie pokroic lososia na cienkie paseczki a nastepnie posypac tymiankiem. Na patelni rozgrzac maslo dodac smietanke i okolo 3/4 lososia. Podgrzewac na bardzo wolnym ogniu (nie dopuscic do zagotowania) 3-4 minuty. Doprawic sola i pieprzem do smaku.
Po ugotowaniu makaron odcedzic i wymieszac z sosem. Na wierzchu posypac reszta lososia i tymiankiem. Jesli ktos ma problemy z kupnem swiezego tymianku mozna zastapic suszonym . Dla bardziej kremowej konsystencji sosu mozna dodac 1-2 lyzki serka mascapone lub innego tego typu