Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron z mięsno-pomidorowym sosem
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso, cały czas je rozdrabniając widelcem.
Dodać posiekaną cebulkę i przeciśnięte ząbki czosnku. Posolić, popieprzyć, dodać łyżeczkę bazyli, oregano i szczyptę pieprzu cayenne.Podlać 0,5 szklanki bulionu dusić 20 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę lub pomidory z puszki dołożyć do gotującego się mięsa. Poddusić razem około 10 minut. Podawać z rurkami. Dla odmiany wierzch można posypać serem żółtym bądz parmezanem i zapiec w piekarniku.