Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki faszerowane"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Grzyby umyć, oczyścić, trzony wyciąć i posiekać. Cebule i paprykę oczyścić, posiekać. Rozgrzać olej. Zeszklić cebulę, dodać paprykę, pokrojone trzony pieczarek i zmiażdżony czosnek. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Ziemniaki i szynkę pokroić w niewielką kostkę. Wymieszać z papryką i cebulą. Natkę pietruszki opłukać, posiekać, dodać do nadzienia. Wypełnić nim na kopiasto kapelusze pieczarek, obsypać tartym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC na 30 min. Podawać gorące, talerze udekorować umytą i osuszoną sałatą.Źródło: Twoje Imperium