Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczarki z dodatkiem... majonezu! Postanowiłam troszkę zaszaleć w kuchni i wyszło coś wspaniałego a zarazem prostego. Smakuje dobrze z piersią z indyka, ale nie tylko ;) Przepis nie ma zdjęcia, bo nie zdążyłam zrobić. Wszystko było zjedzone raz-dwa! ;) Można jeść na zimno lub na ciepło :)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Skroić pieczarki w paski, cebulkę w kostkę. Cebulkę podrumienić na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Następnie wrzucić pieczarki, zalać 100 ml wody i dusić pod przykryciem do miękkości często mieszając. Potem zdjąć przykrywkę, posolić dużą szczyptę, dodać pół łyżeczki ziół prowansalskich, popieprzyć wg uznania, wymieszać. Po ok. 2 min dodajemy śmietanę, mieszamy. Po kolejnych 2 min zdejmujemy z gazu, dodajemy majonez, mieszamy i gotowe! Smacznego!