Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki w cieście"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Mąkę, mleko, wodę, jajka i bułkę tartą rozrobić na ciasto gęstsze niż na naleśniki, osolić. Pieczarki, umyć, oczyścić, zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju na złoto, osączyć na papierowym ręczniku.
Pomidory umyć, sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki. Cebulę i czosnek oczyścić, posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pomidory, dusić, aż warzywa zmiękną i się rozpadną.
Doprawić solą, pieprzem, papryką, tymiankiem, cukrem, zmiksować. Sos podawać z pieczarkami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium