Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki z boczkiem"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Oczyścić pieczarki, delikatnie oddzielić nóżki grzybów od kapeluszy.
Nóżki posiekać i odłożyć. Na patelni roztopić masło i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać posiekane nóżki pieczarek i smażyć przez kilka minut. W tym samym czasie, na innej patelni wysmażyć boczek, mieszając, aż zrobi się chrupiący. Dodać podsmażone pieczarki, igiełki rozmarynu i tarty ser, całość dobrze wymieszać.
Kapelusze pieczarek napełniać farszem i układać na grillu. Piec ok. 15-20 minut.
Jeśli nie mamy świeżego rozmarynu, możemy do farszu użyć siekanej natki pietruszki i dodać ząbek czosnku.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium