Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki z jabłkiem i fetą"
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 368
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 728
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16898
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 144
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 368
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 728
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16898
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 144
Składniki
Pieczarki umyj, osusz, odetnij nóżki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na niej kapelusze pieczarek.
Jabłko umyj, obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na tej samej tarce zetrzyj nóżki grzybów oraz żółty ser. Ser feta włóż do miseczki, rozetrzyj na gładką masę. Dodaj jabłko oraz starte nóżki pieczarek. Wymieszaj, lekko przypraw.
Przygotowany farsz nałóż do pieczarkowych kapeluszy. Zapiekaj około 20 minut w temp. 180°C. Zaraz po wyjęciu z piekarnika posyp startym żółtym serem. Ułóż je na talerzu, udekoruj. Podaj z tostem czosnkowym lub innym pieczywem.
Porcje 4, Przygot. 30 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 310 kcalŹródło: Takie jest życie